PCHatalari.Com

Windows 10 Tanılama ve Geri Bildirim, Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

17/02/2020 | Yorum Yok | 3195

Başlangıçta Tanı İzleme veya DiagTracK olarak adlandırılan Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri, otomatik olarak çalışan ve Microsoft’a veri gönderen bir Windows hizmetidir. 

Anlayabildiğimiz kadarıyla, bu hizmet daha fazla gizlilik için güvenli bir şekilde devre dışı bırakılmış olabilir. Bu makale size nasıl olduğunu gösterecektir.

Windows 10 Tanılama verilerini silme

Önceden toplanmış olan verileri silerek başlıyoruz. Bunu yapmak için Windows Tuşu + S‘ye basın ve Gizlilik yazın ve Gizlilik ayarları‘na tıklayın.

Sol tarafta, Tanılama ve geri bildirim‘i tıklayın, ardından Tanılama verilerini sil bölümüne gidin ve oradaki Sil düğmesine basın.

Bağlı Kullanıcı Deneyimlerini ve Telemetri Hizmetini Devre Dışı Bırakma

Önceden toplanan verileri sildiğinize göre, Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri hizmetini devre dışı bırakıp artık çalışmaz.
Bunu yapmak için, Windows Tuşu + R ye basın ve services.msc yazın. Aşağı kaydırın ve Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri servisini bulun ve özelliklerini açmak için üzerine çift tıklayın. Başlangıç ​​türü’nü Otomatik yerine Devre Dışı olarak değiştirin.

Hizmet hala çalışıyorsa Durdur, ardından Uygula ve ardından Tamam üzerine tıklayabilirsiniz. Bu değişikliklerin geçerli olması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

Umarız Windows 10 Tanılama ve Geri Bildirim, Bağlı Kullanıcı Deneyimleri ve Telemetri Nasıl Devre Dışı Bırakılır? Konulu makale sizlere faydalı olur.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

© 2019 PChatalari.Com Tüm Hakları Saklıdır.